דלג על בר ימין
בר ימין
דלג על קבל הצעת מחיר
קבל הצעת מחיר

קבל הצעת מחיר

חשוב לציין: יצרן, דגם רכב, נפח מנוע ושנת ייצור.

<< // >>
1 2 3 4 5 6 7
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35
36 37 38 39 40 41 42

מגבירים את הזרם - כתבה מתוך מגזין הרכב של ידיעות אחרונות

מגבירים את הזרם - כתבה מתוך מגזין הרכב של ידיעות אחרונות (הגדל)

מגבירים את הזרם- פורסם במגזין הרכב של ידיעות אחרונות בספטמבר 2014
מאת: אודי עציון
המכונית שלכם מצוידת במערכת שמכבה את המנוע בכל עצירה כדי לחסוך דלק? המצבר שלה עובד הרבה יותר קשה.  ביצרנית המצברים שנפ מסבירים איך המערכת החדשה שינתה את תעשיית המצברים לרכב, וחושפים את התשובה המתקדמת שלהם לאתגר.
המכונית כבר בת 130 שנה ואפילו תעשיית המצברים לרכב חוגגת כבר 100 שנה, אחרי שהולדתה פטרה אותנו מסיבוב המנואלה. מאז המצברים  עברו אבולוציה של שיפור בעוצמה התנעה וקיבול לארגז עשוי פוליפרופילן החליף את ארגז הגומי, אבל היעוד שלהם נשאר ללא שינוי עד לשנים האחרונות.


 המודעות לנושא זיהום האוויר והמאמץ לחסוך בדלק הם הגורמים לשינוי שחל ברכב. ב-2012 החל האיחוד האירופי לדרוש מיצרני הרכב שהמכוניות שלהם יפלטו בממוצע רק 130 גרם פחמן דו חמצני (CO2) לכל קילומטר של נסיעה. אחד הפתרונות שהם אימצו ועומד להפוך סטנדרטי בכל המכוניות הוא מערכת
 Start & Stop, שמכבה את המנוע בכל עצירה, למשל ברמזור, ומניעה אותו מחדש במהירות ברגע שהאור מתחלף לירוק והנהג מרים קלאץ' לשלב הילוך לתחילת נסיעה ברכב ידני, או משחרר את דוושת הבלמים ברכב אוטומטי. בשנה הבאה צפויות כבר 70% מהמכוניות החדשות באירופה ושיעור דומה גם בארץ להיות מצוידות במערכות כאלה, שמקטינות את פליטת המזהמים ב-3 עד 6 אחוז.


"המערכות האלה מהוות אתגר גדול למצברי הרכב, שצריכים לעבוד הרבה יותר קשה", מסביר אבי פרשטמן, סמנכ"ל השיווק של יצרנית המצברים הישראלית הוותיקה שנפ. "עד היום מצבר היה צריך לעמוד בשתיים עד ארבע התנעות בכל יום. במכוניות עם מערכת סטארט & סטופ המצבר צריך להניע את הרכב גם 30 ו-40 פעמים ביום, ועוד לספק מתח חשמלי למערכות הרכב בזמן שהמנוע כבה  בעת עצירה ברמזור – למזגן, למשל, שהוא צרכן גדול של אנרגיה, למערכת השמע, לחלונות החשמליים, ועוד".


המצברים הרגילים לא היו יכולים לעמוד בעומס. "מצבר רגיל היה מקצר את חייו ל- 3-4 חודשים, מכאן נולד הצורך לפתח מצבר חדש ושונה, מסוג משולב של מצבר התנעה עם מצבר פריקה עמוקה, בטכנולוגיית EFB. במכוניות גדולות, שצריכת החשמל שלהן גבוהה יותר, גם זה לא מספיק, אז היצרנים מוסיפים מערכת רגנרציה, שמחזירה אנרגיה חשמלית למצבר בזמן בלימה, דבר שמסייע לכמות האנרגיה הצבורה במצבר כשהמכונית עומדת עם מנוע כבוי. אלה מקבלות מצבר מתקדם יותר, בטכנולוגיית AGM". חלק מהיצרנים מכנים את המערכות האלה מיקרו היברידיות בזכות תרומתן להקטנת זיהום האוויר, הקטנה שלכ-8 אחוז מפליטת המזהמים.


בכל מקרה, המצברים החדשים והמתקדמים יותר גם יקרים ממצברי הרכב שהכרנו. יש לכם מכונית עם מערכת סטארט & סטופ? תתכוננו לשלם כ-50% יותר מאשר על המצבר הקודם שרכשתם בפעם הבאה שתצטרכו להחליף אותו.
בינתיים תעשיית הרכב עוד לומדת את הטכנולוגיה החדשה. גם עם המצברים החדשים, מכוניות שנוסעות רק מרחקים קצרים מתקשות לטעון אותם לרמה הרצויה, מה שמקצר את חייהם. בנוסף, בגלל דרישות הזרם של המכונית, ייתכן שמערכת הכיבוי לא תופעל גם בזמן עצירה. אם בדיוק הפעלתם את מערכת הפשרת האדים מהחלון האחורי, למשל שהיא צרכנית אנרגיה משמעותית, את החימום או את המזגן בעוצמתם המירבית.


שנפ אגב הוקמה עוד ב-1951. יש לה מפעל מתקדם בנתניה, והיא מייצרת מגוון רחב של מצברים, כולל למשאיות ולגיבוי למחשבים בנוסף היא מייבאת מצברים מיוחדים מחו"ל, אבל 95% מהמצברים שהיא מוכרת הם תוצרת כחול-לבן. בנוסף היא משווקת צמיגים של אליאנס וקונטיננטל.


אפשר להאריך את חיי המצבר: כך תעשו זאת
יצרני המצברים נוהגים לתת ללקוחות אחריות של 12 עד 24 חודש, תלוי בדגם. אבל למעשה, מצברים שורדים בממוצע זמן ארוך יותר, כשלוש שנים, הרבה מעבר לתקופת האחריות.
אפשר בהחלט להאריך את חיי המצבר, באמצעות בדיקות אחת לשלושה חודשים, שאת רובן גם הנהג יכול לבצע בעצמו, ולא חייבים להגיע תמיד במיוחד לחשמלאי רכב. בדיקות קבועות יכולות לזהות בזמן שחיקה או תקלה שמתפתחת במצבר ולחסוך לכם מאות שקלים על החלפה.
כך תעשו זאת נכון:
1. בדיקה חיצונית: בבדיקת המבנה חיצוני של המצבר אפשר לזהות נזילה שמעידה על דליפת החומצה שנמצאת בתוכו. בנוסף אפשר לזהות בקלות כבלים רופפים, סדקים בקופסה או קורוזיה.


2. בדיקת עיגון. מצבר שאינו מעוגן היטב למקומו תנועות וויברציות הורסות את תפקוד מצבר לאוטו ומשפיעות על תקינותו. יש לוודא שהמצבר מקובע היטב למקומו ואינו זז במקומו – במיוחד ברכבי שטח .


3. בדיקת גובה המים: מצבר חייב מים כדי לשמור על רמת ביצועים גבוהה. במצבר שנדמה כי התרוקן, יכול להיות שנוצר חוסר במים. חובה להוסיף רק מים מזוקקים, לא מי ברז רגילים,  שיפגעו בתפקודו ולא יאפשרו למצבר להטעין ולהתניע את הרכב. הקפידו להוסיף אך ורק מים מזוקקים עד לגובה 3 מ"מ מתחת לקצה תא המילוי.


4. מתח טעינה. אחת לשישה חודשים מומלץ לבדוק האם מתח הטעינה של המצבר תקין. המתח צריך להיות בין 13.8 ל-14.2 וולט. מומלץ לפנות לחשמלאי רכב לביצוע הבדיקה. מתח טעינה נמוך או גבוה מדי פוגם בתפקוד המצבר, ולאורך זמן גורם לו להתרוקן אותו. מתח טעינה גבוה גורם לצריכת מים גבוהה.


אם יש לכם ספק לגבי גובה מתח הטעינה של מצבר הרכב שלכם, פנו לחשמלאי רכב כדי שיוודא זאת.

הדפסשלח לחבר
.האתר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אולם כל הנאמר בו מתייחס לנשים ולגברים כאחד
עבור לתוכן העמוד